Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s (SEPP)

Tot €3350 voordeel op aanschaf E-auto

Koopt of leaset u een volledig elektrische personenauto? Dan kunt u in aanmerking komen voor de Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP). Deze regeling geldt voor nieuwe en gebruikte elektrische personenauto's in de kleinere en compacte middenklasse. 

Deel:

Subsidieregelingen info:

Het subsidiebudget van 2021 voor nieuwe en gebruikte auto's is op. Vanaf 3 januari 2022 9:00 uur kunt u deze subsidie weer aanvragen.

De SEPP is alleen voor particulieren (natuurlijk persoon die privé een auto koopt of leaset). De regeling loopt van 1 juli 2020 tot 1 juli 2025. Elk jaar heeft het subsidiebudget een maximum. U kunt deze subsidie één keer krijgen als u voldoet aan de voorwaarden. Onder een personenauto verstaan we een voertuig in de RDW-voertuigcategorie M, met de voertuigclassificatie M1. De koop- of leaseovereenkomst van de auto moet zijn afgesloten in het kalenderjaar waarin u ook de subsidie aanvraagt.

Bedragen

Voor 2022 zijn de subsidiebedragen voor elektrische personenauto’s die aan de voorwaarden voldoen:

 • Gebruikte elektrische personenauto koop of private lease = € 2.000
 • Nieuwe elektrische personenauto koop of private lease = € 3.350

Voorwaarden elektrische personenauto's

Wilt u in aanmerking komen voor subsidie? Dan moet de elektrische personenauto voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • Een 100% elektrische personenauto met een actieradius* van minimaal 120 kilometer.
 • De catalogusprijs* (oorspronkelijke nieuwprijs) is niet lager dan € 12.000 en niet hoger dan € 45.000.
 • De auto is als elektrische personenauto geproduceerd en mag niet zijn omgebouwd tot elektrische auto

Aanvragen 2022

De regeling gaat opnieuw open vanaf 3 januari 2022 9:00 uur. U vraagt de subsidie aan nadat u een koop- of leaseovereenkomst heeft gesloten. Let op: de auto hoeft nog niet te zijn afgeleverd.

De koop- of leaseovereenkomst van de auto moet zijn afgesloten in het kalenderjaar waarin u ook de subsidie aanvraagt. Voor de SEPP-subsidie 2022 komt u dus alleen in aanmerking als u een koop- of leaseovereenkomst heeft afgesloten op of na 1 januari 2022. De datum waarop u de koop- of leaseovereenkomst sluit is leidend. Ook mag de elektrische personenauto niet eerder dan 1 januari 2022 op uw naam staan.

DigiD inlog

Vanaf 1 november 2021 heeft u de DigiD-app óf DigD met sms-controle nodig om in te loggen voor de SEPP-subsidie. Heeft u dat nog niet? Dan moet u een van beide regelen.

Meer weten over SEPP? Kijk op de site van RVO!

 
Contact
 •  Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
 •  Croeselaan 10,   Utrecht
 •  088-0424242
 •  
Partners in dit project
  Documenten bij dit project
    

   Meer: