Isolatie subsidie gemeente Terschelling

Isoleer je woning met steun van de gemeente

De belangrijke eerste stap in het verduurzamen van je woning is isoleren. Eilanders kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Welke maatregelen dit precies zijn worden vermeld in de ‘subsidieregeling isolatiemaatregelen’. Eilanders kunnen subsidie aanvragen voor spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie en hoog-rendementsglas middels het aanvraagformulier onderaan deze pagina.

Deel:

Subsidieregelingen info:

In het duurzaamheidsbudget is opnieuw 50.000 euro gereserveerd voor de ‘subsidieregeling isolatiemaatregelen’. De actie is daarmee verlengd tot en met 31 december 2024. Dit past in het uitvoeringsprogramma ‘Samen duurzaam’ onder het thema ‘energie bij eilanders’. In dit thema willen we eilanders ondersteunen bij duurzaamheid. Een goede stimulans hierbij is het geven van subsidie. Vraag jouw subsidie aan middels het aanvraagformulier onderaan deze pagina!

Goed om te weten: Je kunt niet met terugwerkende kracht subsidie aanvragen. Let er op dat je de aanvraag indient voordat het project start. Zodra je de offerte van de aannemer ontvangt, kan je het aanvraagformulier al bij ons inleveren.

Weten hoe het aanvragen van een subsudie werkt? Download het stappenplan voor subsudie aanvragen onderaan de pagina.

-----
Iets om over na te denken!
Deze subsidieregeling heeft ook een 'samenwerk-deel', oftewel: je ontvangt meer korting bij een aanvraag met meer personen, bijvoorbeeld je buren.

Wanneer je alleen subsidie aanvraagt krijg je 15% (met een maximum van 1000);
Vraag je subsidie aan met twee personen krijg je 17,5% (met een max. van 1250);
Een vraag je subsidie aan met 3 personen of meer, dan krijg je 20% (met een max. van 1500).
Check voor je aanvraagt goed de criteria in de bijlage hieronder en maak gebruik van het aanvraagformulier bij indienen.

-----

  1. Er mag 1 aanvraag per maatregel ingediend worden per persoon zolang de regeling loopt. Als eigenaar mag je niet meerdere woningen gebruiken voor de samenwerkregeling;

  2. Bij de aanvraag van de subsidie moet een ondertekende offerte worden ingediend, bijgevoegd bij het ‘’aanvraagformulier isolatiemaatregelen’’;

  3. Binnen drie weken na ontvangst van het aanvraagformulier wordt de aanvrager op de hoogte gesteld over het wel of niet toekennen van de subsidie;

  4. Na afronding van de werkzaamheden dient de eind rekening te worden ingediend. Na ontvangst van de rekening wordt het subsidie bedrag binnen twee weken uitbetaald. Dit bedrag kan afwijken van het aangevraagde verwachte kosten;

Stichting Duurzame Buurtschappen voert daarnaast in samenwerking met Pluimers een isolatiecampagne. Samen met Pluimers biedt ze een scherpe deal voor spouwmuurisolatie. Je profiteert dus niet alleen van zomaar 15% subsidie, maar weet ook dat je een voordelige offerte krijgt van Pluimers! Neem contact op met Louis Zandbergen via: duurzaamterschelling@gmail.com.

Subsidie via het Rijk
Naast de isolatiesubsidie van de gemeente, kun je ook subsidie aanvragen bij het Rijk voor het isoleren van de woning. Voor deze subsidie gelden andere regels dan deze isolatiesubsidie van de gemeente. Een belangrijk verschil is dat je deze subsidie achteraf aanvraagt. Kijk voor meer informatie over de subsidie en de manier van aanvragen op: ISDE: Isolatiemaatregelen woningeigenaren (rvo.nl).

----------

Verduurzamen zonder de vleermuis uit het oog te verliezen

Na-isolatie is een populaire en goede manier om te verduurzamen. Toch brengt deze aanpak een minder duurzaam neveneffect met zich mee: het risico dat vleermuizen in de muur gevangen raken. Want wist je dat de helft van de Nederlandse vleermuissoorten overdag in spouwmuren vertoeft?

Om ervoor te zorgen dat deze waardevolle diertjes, die duizenden muggen vangen, ongedeerd blijven, is het essentieel om de isolatiewerkzaamheden vleermuisvriendelijk uit te voeren. Isolatiedeskundigen zijn hier overigens toe verplicht.

Voor meer informatie, bekijk de factsheet vleermuizen en na-isolatie. Je kunt ook een ecoloog inschakelen voor een controle. Zo kunnen we ook op Terschelling blijven genieten van vleermuizen en hun nuttige werk.

 
Contact
Partners in dit project
     

    Meer: