Word lid

Word lid en doe mee

Als lid van de coöperatie bepaal je mede hoe we Terschelling gaan verduurzamen

Als lid ben je namelijk aandeelhouder van de cooperatie en heb je stemrecht. Tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering beslissen we samen de koers van de coöperatie. Iedereen met een stroomaansluiting op Terschelling mag lid worden. Zo houden we het heft in eigen hand. De coöperatie is dus voor en door Terschelling. Omdat de coöperatie kiest voor duurzame energie zullen steeds meer energieproducenten het opwekken van duurzame energie aantrekkelijk gaan vinden. Zo helpt Terschelling Energie mee om sneller de omslag naar 100% duurzaamheid te gaan maken.

Leden betalen geen contributie, maar kopen een aandeel.

De contributie bedraagt €0 per jaar. Je moet alleen een aandeel kopen om lid te worden. Een aandeel kost eenmalig €50. Je kunt ook meerdere aandelen kopen om het goede doel te steunen. Met dat geld kunnen we meer duurzame projecten ontwikkelen. Elke aandeelhouder heeft één stem op de algemene ledenvergadering. Meer aandelen zijn dus niet meer stemmen. Maar over de aandelen kan wel winst worden uitgekeerd. Als lid kun je bovendien als eerste meedoen aan de financiering van nieuwe projecten, zoals de obligatielening van Zonnepark Hee of de SCE zonnedaken.

Voor Terschelling, door Terschelling

De naam zegt het al, Terschelling Energie, is van Terschellingers. Je kunt alleen lid worden als je een stroomaansluiting op het eiland hebt.

Er is een verschil tussen klant en lid zijn van Terschelling Energie. Als klant van TE haal je 100% lokale groene energie in huis, als lid van de coöperatie praat je ook mee over de plannen en projecten die we aanpakken. Je kunt altijd onze 100% lokale groene energie afnemen, waar je ook in Nederland woont! Daarvoor hoef je geen lid te zijn. Kijk hier hoe je klant kunt worden en ontdek snel wat je maandlasten zijn!

De vier voordelen van lid worden.

1. als lid word je mede-eigenaar van Terschelling Energie en krijg je stemrecht;

2. als lid bepaal je mee hoe we op Terschelling in onze energie gaan voorzien;

3. als lid betaal je geen jaarlijkse contributie (lid worden kost eenmalig €50 per aandeel);

4. als lid kun je als eerste meedoen aan de financiering van nieuwe projecten.

Ja, ik word graag lid.

Vul het onderstaande formulier in met je adres op Terschelling, dan ontvangt u zo snel als mogelijk een reactie van ons.