Klimaatfonds

Voor duurzame projecten op Terschelling en Vlieland

Vanaf 12 april 2022 kunnen inwoners van Vlieland en Terschelling terecht bij het Klimaatfonds Terschelling Vlieland als zij een duurzaam idee hebben. Het Klimaatfonds is een initiatief van Rederij Doeksen in samenwerking met de gemeentes Terschelling en Vlieland, gesteund door de ambitie van de coöperatie Terschelling Energie (TE) en de Energie Coöperatie Vlieland (ECV). Voor de eerste ronde subsidies kunnen aanvragen bij de gemeentes ingediend worden voor 15 juni, de tweede sluit op 15 december. De voorwaarden staan op www.klimaatfondsterschellingvlieland.nl.

Deel:

Subsidieregelingen info:

Klimaatfonds

Als passagier van Rederij Doeksen kun je meehelpen de eilanden Vlieland en Terschelling te verduurzamen. Je maakt je reis Co2 neutraal door een donatie aan het Klimaatfonds tijdens het boeken van je bootticket. Toeristen en eilanders kunnen dit doen! Het geld in het Klimaatfonds wordt tweemaal per jaar toegekend aan projecten die inwoners van Terschelling en Vlieland indienen bij het Klimaatfonds. Deze projecten moeten zichtbaar bijdragen aan de vermindering van onze Co2 uitstoot.

Een beoordelingscommissie, bestaande uit eilanders (Vlielanders en Terschellingers), besluit welke aanvragen goedgekeurd worden en welke niet. Iedere twee jaar worden de leden van de beoordelingscommissie vervangen door andere personen. Voor de organisatie van het fonds is een stichting opgericht.

Co2 compensatie
Het geld in het Klimaatfonds wordt in de eerste plaats bijeen gebracht door de passagiers van de veerdienst. Passagiers van Rederij Doeksen kunnen tijdens het boeken van hun ticket een vrijwillige donatie van €0,75 doen. Daarbij doneert Rederij Doeksen jaarlijks de compensatie van 5.000 dienstreizen, draagt de gemeente Vlieland €1.000 bij en de gemeente Terschelling €3.000. Zo ontstaat een mooie pot, die tweemaal per jaar ten goede komt aan lokale verduurzamingsprojecten.

Hoe kan ik een aanvraag doen?
Om een aanvraag te doen voor een bijdrage uit het Klimaatfonds Terschelling en Vlieland dien je een volledig ingevuld aanvraagformulier (PDF) in, samen met een projectplan (PDF). Beide stukken stuurt je naar de gemeente waarin jij woonachtig bent (Terschelling of Vlieland). Alle voorwaarden aan de aanvraag lees je hier. Voor de eerste ronde subsidies kunnen aanvragen bij de gemeentes ingediend worden voor 15 juni en de tweede ronde voor 15 december 2022.

In onderstaande documenten valt te lezen welke onderdelen aan de orde moeten komen in het projectplan en aan welke voorwaarden de aanvraag getoetst wordt.

Bekijk op de website hoe je meedoet! klimaatfondsterschellingvlieland.nl

 
Contact
  •  Klimaatfonds Terschelling Vlieland / gemeente Terschelling
  •  Postbus 14,  8880 AA West-Terschelling
  •  0562-446244
  •  gemeente@terschelling.nl
Partners in dit project
 

Meer: