Beslis mee over duurzame projecten op Terschelling!

Het Klimaatfonds Terschelling Vlieland maakt zich sterk voor de lokale CO2-vermindering en de vergroening van de leefomgeving van de eilanden. Iedere inwoner van Terschelling en Vlieland kan daarom vanaf nu mooie, duurzame ideeën aanleveren. Het Klimaatfonds beslist of zij een financiële bijdrage krijgen voor het waarmaken van deze ideeën.

En wie kunnen hier nu beter over beslissen dan eilanders zelf? Daarom zijn we op zoek naar twee Terschellingers die in de beoordelingscommissie plaats willen nemen. Samen met twee Vlielanders beoordelen jullie in juni en december de binnengekomen projecten aan de hand van bepaalde voorwaarden.

Dagelijks bestuur
In het dagelijks bestuur zitten vertegenwoordigers van gemeente Vlieland, gemeente Terschelling en Rederij Doeksen. Elk met één vertegenwoordiger. Daarnaast wordt er dus een beoordelingscommissie gevormd dat bestaat uit vier eilanders: twee Terschellingers en twee Vlielanders. De beoordelingscommissie wordt voorgezeten door de vertegenwoordiger van Rederij Doeksen in het dagelijks bestuur. Iedere twee jaar worden de leden van de beoordelingscommissie vervangen. Het maximumaantal zittingstermijnen bedraagt in totaal twee.

Aanmelden en meer informatie
Heb jij een groen hart voor Terschelling? Sluit je dan aan bij onze beoordelingscommissie door een mail te sturen naar: gemeente@terschelling.nl. Reageren kan tot 22 mei. Meer informatie over het Klimaatfonds vind je op deze website onder het kopje subsidieregelingen en op de website van het Klimaatfonds.

Project aanmelden
Heb jij geen interesse om in de beoordelingscommissie te komen maar wel een heel mooi, duurzaam idee dat je graag wil doorvoeren op Terschelling? Meld je project dan aan! Aanvragen voor de eerste ronde subsidies moeten bij de gemeentes worden ingediend voor 15 juni a.s. Lees hier meer over de voorwaarden en aanmelden.

Deel: