Blauwe diesel

Op dinsdagavond 28 maart om 20.00 uur start de vervolgbijeenkomst over de inzet van blauwe diesel op Terschelling, waarbij jij kunt aansluiten, in VMBO ’t Schylger Jouw in Midsland. Vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar, de bijeenkomst zal tot ca. 21.00 uur duren.

Tijdens deze eerste informatiebijeenkomst vorig jaar op 29 maart, hebben we de voors en tegens van de verschillende fossielvrije brandstoffen besproken. Blauwe diesel, ofwel hydrotreated vegetable oil (HVO), is een belangrijke transitiebrandstof naar klimaatneutrale mobiliteit. Er bleek grote belangstelling voor de inzet van HVO op het eiland. Inmiddels hebben we verschillende opties in kaart gebracht, die we graag met je willen delen. Door ziekte moest Klaas Nagtegaal, eigenaar van loonbedrijf Nagtegaal Ameland, vorig jaar helaas afzeggen. Gelukkig kan hij er dit keer op dinsdagavond 28 maart wel bij zijn. Zijn bedrijf gebruikt al een aantal jaar blauwe diesel (HVO20) en hij deelt graag zijn ervaringen.

Kom jij ook?
Om een idee te krijgen van het aantal geïnteresseerden, is het fijn als je voor 25 maart doorgeeft of je erbij wilt zijn. Dit kan via Willemijn Steentjes.

Mede namens de Samen Duurzaam partners: Terschelling Energie, Staatsbosbeheer en de gemeente, hopen we je te verwelkomen op dinsdag 28 maart!

Deel: