Energie in Eigen Huis (SEEH)

Isoleren met 40% korting!

SEEH stimuleert het treffen van energiebesparende maatregelen in bestaande koopwoningen. De subsidie voor eigenaar én bewoner is open van 2 september 2019 tot en met 31 december 2020. De subsidie voor Verenigingen van Eigenaren loopt tot en met 31 december 2022. Bent u woningeigenaar en heeft u vanaf 15 augustus 2019 voor uw woning minimaal 2 energiebesparende isolatiemaatregelen laten uitvoeren? Vraag dan subiside aan via rvo.nl. Tijdelijk is de subsidie verhoogd! U komt voor deze tijdelijke verhoogde subsidiebedragen in aanmerking als minstens één van de minimaal 2 isolatiemaatregelen (spouw, dak, gevel, vloer of glas) na 1 juni 2020 is uitgevoerd en betaald. Het tijdelijk verhoogde subsidiebedrag is beschikbaar van 1 juni 2020 tot en met 31 december 2020.

De energiebesparende isolatiemaatregelen waaruit u kunt kiezen, zijn:

  • spouwmuurisolatie: het isoleren van bestaande spouwmuren in de thermische schil
  • dakisolatie: het isoleren van het bestaande dak in de thermische schil, of van de bestaande zolder- of vlieringvloer (als de zolder onverwarmd is)
  • vloerisolatie en/of bodemisolatie: het isoleren van de bestaande vloer en/of de bestaande bodem (ofwel de kruipruimte) in de thermische schil
  • gevelisolatie: het isoleren van de bestaande binnen- of buitengevel met isolatiemateriaal
  • hoogrendementsglas: het vervangen van glas in de thermische schil door HR++-glas of door triple glas

Let op! Het gaat om de VERbouw van bestaande woningen (niet voor bedrijven), AANbouw of NIEUWbouw komt niet in aanmerking! Het gedeelte dat je verbouwt kun je dus wel meenemen in de berekening. Bekijk de vergoedingen per m2, voorwaarden en eisen online! Belangrijk is om foto's te maken van de voor- en na situatie. Het bouwbedrijf hoort dat te doen, dus help ze herinneren of doe het zelf voor de zekerheid.

Vragen over SEEH? Bel 088 042 42 42.

Extra subsidie in Fryslan!

Huizenbezitters krijgen 10% extra subsidie bovenop de (gemiddeld) 30% die het Rijk nu verstrekt met de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). Hiervoor moeten ze twee of meer isolatiemaatregelen laten uitvoeren en betalen. U krijgt een derde deel extra subsidie automatisch als u van RVO een positief besluit heeft ontvangen over uw SEEH-subsidieaanvraag van een woning in Fryslân. Rekenvoorbeeld: Als u 1500 euro SEEH-subsidie ontvangt van RVO dan krijgt u vanuit Fryslân nog eens 500 euro.

Mensen die hun spaargeld niet willen of kunnen inzetten, kunnen kiezen voor een Energiebespaarlening. Vanaf 1 augustus krijgen Friese aanvragers van de Energiebespaarlening Fryslân een korting van 0,5% op de rente. Ook Verenigingen van Eigenaars, komen in aanmerking voor de twee regelingen.

Meer informatie vindt u hier!

Deel: