Culinaire Waddenweken

17 oktober t/m 27 november

Culinair Waddenweken: Een feestmaand voor al het lekkers uit het waddengebied.

Samen met horecabedrijven en producenten worden tussen 17 oktober en 27 november de Culinaire Wadden Weken gevierd. Beleef de smaak van de Wadden langs het gehele Waddenzee UNESCO Werelderfgoed. Proef de zilte smaak van oesters en zilte groentes, geniet van mals vlees van de kust, schelpen uit de Waddenzee en luister naar de verhalen van boeren, slagers, kaasmakers, tuinders en chefs.

Lokale producenten en chefs werken samen om een unieke smaakbeleving te creëren. Dat is niet alleen goed voor de ondernemers en de regio maar ook voor het klimaat, vanwege de lagere ecologische foodprint van de lokale producten. Deelnemende chefs van Terschellinger 14 restaurants en cateraars hebben een speciaal gerecht of menu gemaakt, dat ze exclusief tijdens de waddenweken zullen serveren. De menu's bestaan uit hoofdzakelijk lokale ingredienten en veel seizoensgroentes. Bietjes, pastinaak, zilte groentes, pieterman, zeebaars, lamsvlees, duindoorn en cranberry passeren de revue. Lokaal en duurzaam: dát zijn de kernwaardes van de Culinaire Wadden Weken.

Bekijk welke restaurants meedoen!

KINDERMENU 2.0

Tijdens de Culinaire Waddenweken starten de kinderen van alle basisscholen met het Kindermenu 2.0. Van 9 november tot 14 december doet Terschelling mee. Dit is een project van Jong Leren Eten Friesland waarbij kinderen van alle basisscholen op Terschelling hun eigen gezonde, regionale en lekkere kindermenu bedenken. Ze krijgen les van een eilander chef, gaan op supermarktsafari en maken een wildpluk wandeling. Uit alle kindermenu’s worden drie winnaars gekozen, die hun Kindermenu 2.0 op de kaart zullen zien van Restaurant De Koffiepot in Midsland, Eilandbistro De Boschplaat in Oosterend of Restaurant NAP op West tijdens de feestdagen! Zo kunt u als gast er ook van mee genieten!

Bekijk het artikel en de video op Omroep Zilt.

Meer weten over de culinaire projecten op het eiland? Bel energiecoach Willemijn Steentjes op 06-14046455