Culinaire Waddenweken

17 oktober t/m 27 november

Culinair Waddenweken: Een feestmaand voor al het lekkers uit het waddengebied.

Samen met horecabedrijven en producenten worden tussen 17 oktober en 27 november de Culinaire Wadden Weken gevierd. Beleef de smaak van de Wadden langs het gehele Waddenzee UNESCO Werelderfgoed. Proef de zilte smaak van oesters en zilte groentes, geniet van mals vlees van de kust, schelpen uit de Waddenzee en luister naar de verhalen van boeren, slagers, kaasmakers, tuinders en chefs.

Lokale producenten en chefs werken samen om een unieke smaakbeleving te creëren. Dat is niet alleen goed voor de ondernemers en de regio maar ook voor het klimaat, vanwege de lagere ecologische foodprint van de lokale producten. Lokaal en duurzaam: dát zijn de kernwaardes van de Culinaire Wadden Weken.

Bekijk welke restaurants meedoen!

DE CAMPAGNE IN DE VOGELVLUCHT

De Culinaire Wadden Weken vinden plaats van 17 oktober t/m 27 november 2022. In de week van 17 oktober zullen in alle drie de provincies een aftrap met evenementen plaatsvinden. Het streven is om voor 17 augustus alle deelnemers voor de Culinaire Wadden Weken rond te hebben. Dan nemen we 2 weken de tijd om alle informatie zo goed mogelijk te verwerken op de website. Vanaf 1 september tot 13 oktober wordt dan via verschillende kanalen aandacht besteed aan de Culinaire Wadden Weken. Denk bijvoorbeeld aan krantartikelen, posts op onze social media kanalen, maar ook de regionale toerisme organisaties en VVV’s. Op 17 oktober is dan het officiële startsein voor de Culinaire Wadden Weken. Wij hopen dat de eerste editie een groot succes wordt en dat er veel belangstelling bij de consumenten is.

Wat betekent het concreet voor deelnemende chefs:

  • Ondernemers mogen gratis mee doen. Je bedenkt een gerecht of menu speciaal voor die periode. Met zoveel mogelijk ingrediënten uit onze regio. En bij voorkeur volgens de principes van de Dutch Cuisine (seizoensgebonden, 80%plantaardig, schil tot pit, etc), zie ook het bijgevoegde manifest.
  • Iedereen die mee wilt doen krijgt een vermelding op visitwadden.nl.
  • Een aantal ondernemers, afhankelijk van wat ze tijdens de CWW aanbieden/doen, gaan we uitlichten in blogs en via de socials van Visitwadden en de VVV. Alle deelnemers worden meegenomen op de website en in de socials van Samen Duurzaam Terschelling.
  • Ondernemers die mee doen worden gevraagd de duurzame ondernemers checklist van Visit Wadden in te vullen. Mits ze aan de criteria voelden krijgen ze een groen klaverblad bij hun vermelding en zijn ze als duurzame ondernemer vindbaar op Visit Wadden. https://www.visitwadden.nl/nl/over-ons/ondernemers/checklist-groene-ondernemers
  • Visit Wadden zorgt voor een duidelijke uitstraling naar de gasten. Samen met de VVV zullen we zorgen voor menukaarten, flyers/posters en/of vlaggen om je te onderscheiden in die weken.

Meer weten of even oevrleggen? Bel Willemijn Steentjes op 06-14046455