Duurzame Wadden

Urgenda helpt mee op de Wadden

Nergens in nederland is er zoveel zon en wind als op de Waddeneilanden. Het is dus de ideale plek om de transitie naar een fossielvrije energievoorziening te maken.

Deel:

Project Info:

De gemeentes van alle Waddeneilanden hebben als gezamenlijke ambitie om energieneutraal te zijn in 2020. Dat betekent dus dat ieder eiland zijn eigen energie zelf duurzaam opwekt op het eiland en minstens evenveel opwekt als het zelf verbruikt in een jaar.

Hier draagt Urgenda aan bij door te werken aan allerlei uiteenlopende projecten op het gebied van duurzame energie. Zo steunde hun medewerker Antoine Maartens ons bij de opstart van de cooperatie, verzorgde hij het Energieloket en hielp hij Jan en Ida Kooijman bij de aanvraag van subsidie voor zonne- en warmtepanelen op hun huis en Jan Hofman bij de ontwikkeling van een zonnedak van 1600 zonnecellen en een zogenaamde TCR, een apparaat waarin groen afval verwerkt wordt tot nieuwe energiebron.

In dit filmpje zie je hoe er op de verschillende eilanden, ook op Terschelling, gewerkt wordt aan Duurzame Wadden! Kijk voor meer informatie op Urgenda.nl

 
Contact
Partners in dit project
  Documenten bij dit project
    

   Stap over op lokaal opgewekte groene stroom. Word klant van Energie VanOns.

   Overstappen

   Investeer in een duurzamer Terschelling. Word lid van Terschelling Energie.

   Word lid