Masterclass Eten van de Toekomst

Uitgesteld ivm covid lock down, nieuwe datum zsm bekend

Inspiratiemiddag & beestachtige lekkere groentenproeverij met chefkok Albert Kooy

De Nieuwe Nederlandse Keuken is duurzaam, diervriendelijk, gezond en eigentijds. Albert Kooy is de initiator van de kookfilosofie ‘De Nieuwe Nederlandse Keuken’. Verse groenten spelen de hoofdrol. Vlees wordt vaak als garnituur gebruikt. De Nieuwe Nederlandse Keuken gebruikt producten van de koude grond, uit onze eigen omgeving en in het seizoen. Hoe beter de producten in het seizoen passen, des te beter zijn de kwaliteit, keuze en prijs ervan.

New Dutch Cuisine is voor iedereen die duurzaam wil leven en eten. Je vermindert namelijk het aantal voedselkilometers behoorlijk als je lokaal en bewust inkoopt. Onze Nederlandse boeren en tuinders zorgen iedere dag weer voor heerlijke, verse producten zodat wij ieder seizoen een gezonde keuze kunnen maken. Met de prachtige producten van Nederlandse bodem bereiden de chefs van Dutch Cuisine verrassende, heerlijke gerechten die ook nog eens goed zijn voor het milieu. De chefs van de aangesloten Dutch Cuisine restaurants koken via die principes. Dit wil zeggen dat zij: lokaal inkopen, rekening houden met wat er te koop is in ieder seizoen en koken via ons 80/20 principe. Groenten heeft bij ons de hoofdrol (80%) en een duurzaam stuk vlees of vis is bijzaak (20%). Zo zijn de gerechten minder belastend voor het milieu en kan jij zonder zorgen genieten van een heerlijke en gezonde maaltijd.

In de supermarkten zien we het hele jaar door nog maar één seizoen, alle dagen tomaat, terwijl die in Nederland hooguit in de zomer geplukt kan worden. De rest van het jaar wordt hij vaak per vrachtwagen uit verre landen aangevoerd. Het gaat de verkeerde kant op met ons voedsel. We consumeren op veel te grote voet en ons eten wordt tegenwoordig gedomineerd door de voedselindustrie, die gedicteerd wordt door enkele grote globale spelers.

Albert Kooy schreef twee boeken over zijn nieuwe Nederlandse keuken en zwaait de scepter in Restaurant Wannee in Leeuwarden.

Programma

Tijdens de Masterclass zal Albert zijn vijf principes toelichten en je inspireren om ermee aan de slag te gaan. Als deelnemer vragen we je de menukaart van je restaurant mee te nemen en alvast na te denken over wat je jouw visie is op het eten van de toekomst. Uiteraard zal Albert zelf ook wat beestachtig lekkers met groenten laten proeven!

15.30-16.00 uur Inloop met koffie en thee

16.00-16.30 uur Masterclass Albert Kooy: Eten van de Toekomst

16.30-17.00 uur Alle kaarten op tafel, creatie menu van de Toekomst

17.30-18.00 uur Presentatie van alle menu's, met elkaar in gesprek

18.00-18.30 uur Napraten & borrel met beestachtige lekkere hapjes

Koks die deze sessie willen bijwonen, kunnen contact opnemen met Willemijn Steentjes, via willemijn@terschellingenergie.nl of bellen 06-14046455. Max. 2 deelenemers per bedrijf.