Masterclass Eten van de Toekomst

Woensdag 30 maart van 14.00 tot 17.00 uur

De Goede Zaak, sessies voor ondernemers

Masterclass Eten van de Toekomst voor Terschellinger koks

De Nieuwe Nederlandse Keuken is duurzaam, diervriendelijk, gezond en eigentijds. Albert Kooy is de initiator van de kookfilosofie ‘De Nieuwe Nederlandse Keuken’. Verse groenten spelen de hoofdrol. Vlees wordt vaak als garnituur gebruikt. De Nieuwe Nederlandse Keuken gebruikt producten van de koude grond, uit eigen omgeving en van het seizoen. Zo zijn de gerechten minder belastend voor het milieu en kan de gast zonder zorgen genieten van een heerlijke en gezonde maaltijd. Tijdens de Masterclass zal Albert zijn principes toelichten en je inspireren om ermee aan de slag te gaan. Als deelnemer vragen we je de menukaart van je restaurant mee te nemen en alvast na te denken over wat je jouw visie is op het eten van de toekomst. Uiteraard zal Albert zelf ook wat beestachtig lekkers met groenten laten proeven!

Albert Kooy schreef twee boeken over zijn nieuwe Nederlandse keuken en zwaait de scepter in Restaurant Wannee in Leeuwarden.

Programma

13.30-14.00 uur Inloop met koffie en thee

14.00-14.30 uur Masterclass Albert Kooy: Eten van de Toekomst

14.30-15.00 uur Alle kaarten op tafel, creatie menu van de Toekomst

15.00-16.00 uur Presentatie van alle menu's, met elkaar in gesprek

16.00-17.00 uur Napraten & borrel

Koks die deze sessie willen bijwonen, kunnen contact opnemen met Willemijn Steentjes, via: willemijn@terschellingenergie.nl of 06-14046455. Max. 2 deelenemers per bedrijf.