Een succesvolle Week van de Duurzaamheid

De Week van de Duurzaamheid is goed bezocht!

De Week van de Duurzaamheid is goed bezocht! Maandag 28 maart tijdens de dialoogavond in de ET-10 bespraken we de uitvoering van de energietransitie op Terschelling. Herman Roozen vatte deze avond prachtig samen met zijn cartoons.

Dinsdagavond 29 maart kwamen we samen in de loods van Trip-Hek en spraken we over de toekomst van Blauwe Diesel op Terschelling. Hiervoor schoven Bouwe de Boer van Freonen fan Fossylfrij Fryslân en Vincent van Maurik van Future Fuels aan.

Woensdagmiddag 30 maart inspireerde Albert Kooy, grondlegger van de Dutch Cuisine, koks van Terschelling over zijn 5 principes voor een duurzame keuken en ging hij in gesprek over het eten van de toekomst. Deze woensdagavond trapten we het eerste Energiecafé af in bar dancing Wyb in Midsland. Dat was een succes! Energiecoach Dirk maakte, in zijn isolatiestand, geïnteresseerden blij met radiatorfolie, buizenisolatie en advies. Maar ook tijdens de twee andere Energiecafés op donderdag 31 maart in West (ochtend) bij de Bras en in Hoorn (middag) bij de Stoek was er mooie inloop. De organisatie kijkt terug op een geslaagde avond en dag: “We zijn van plan de energiecafés door het jaar heen vaker te organiseren, zodat mensen makkelijk binnen kunnen lopen met hun vragen!”, aldus energiecoach Willemijn Steentjes.

Vrijdag 1 april organiseerden we nog een (besloten) inspiratiesessie voor festivals (zie voorgaand nieuwsbericht) en daarmee sloten we deze mooie week met een goed gevoel af.

De Week van de Duurzaamheid is zeker voor herhaling vatbaar! Houd daarom deze website goed in de gaten voor een volgende editie.

Deel: