Leg zonnepanelen op je dak

Zelf investeren of je dak verhuren

Heb je een groot bedrijfspand waar best 200 of meer zonnepanelen op passen? Overweeg om je dak te gebruiken als zonnebron! Je kunt zelf PV laten installeren en profiteren van de stroomopbrengst of je dak verhuren aan onze energiecooperatie en profiteren van een jaarlijkse vergoeding per paneel. Bekijk de opties hieronder.

Subsidieregeling coöperatieve energieopwekking (SCE)

Als eigenaar van een groot dak (ca. 350-1000 m2) kun je je dak beschikbaar stellen aan Terschelling Energie om een zonnedak van te maken. Wij starten dan samen met gespecialiseerd bureau Ecoop een SCE project. Leden van de coöperatie kunnen mee investeren in het zonnedak en rendement op hun investering. De opgewekte zonnestroom wordt via Energie VanOns verkocht aan Terschellingers. Als dakeigenaar ontvang je 15 jaar lang een vergoeding per paneel. Na die tijd koop je de installatie voor een symbolisch bedrag van €1 en profiteer je nog 10-15 jaar van de stroomopbrengst.

De Subsidieregeling coöperatieve energieopwekking (SCE) is een regeling voor de verstrekking van subsidie voor het lokaal en gezamenlijk opwekken van hernieuwbare elektriciteit door een cooperatie danwel VvE. Het betreft de opwek van zonne-energie, windenergie of waterkracht.

Meer weten over de SCE regeling, kijk dan hier of je kunt ook een mail sturen naar Terschelling Energie!

Geen investeringen, kosten of zorgen

Verhuur je dak aan Energie VanOns

Als je dak 1000 m2 of groter is en je hebt zelf geen middelen om er pv op te leggen, dan kun je je dak ook verhuren aan Energie VanOns. Zij bekijken of je dak geschikt is. Dan regelen zij de SDE++-subsidie en installeren het zonnedak. Als eigenaar van het dak ontvang je de eerste 15 jaar een vaste vergoeding per zonnepaneel. De opgewekte zonne-energie gaat in deze periode via Energie VanOns naar onze klanten op Terschelling. Als dakeigenaar lever je dus een prachtige bijdrage aan de energietransitie en krijg je bovendien een mooie vergoeding.

De medewerkers van Energie VanOns helpen je graag, kijk hier voor meer informatie en om je aan te melden. Je kunt ook een mail sturen naar Terschelling Energie!

Zelf doen?

Veruit het beste rendement heb je als je zelf investeert in zonnepanelen. Onder andere Melis de Vries van Terschelling Recreatie, Jelle Cupido en boer Gerard Cupido deden dit al. Bekijk hun aanpak op ons platform vol succesverhalen!

Meer weten over een van deze opties? De MKB energiecoach helpt je graag.

Deel: