Energievoucher

In oktober 2020 hebben alle woningeigenaren op het eiland een energievoucher ter waarsde van €80,- ontvangen. Omdat de gemeente Terschelling iedereen graag de kans wil geven om de voucher nog in te leveren, is deze actie nogmaals verlengd tot en met 30 november 2021.

Deze voucher geeft korting op isolatiemateriaal, energiezuinige apparaten of advies over energiebesparing en kan o.a. worden ingeleverd bij: Mast Installaties, Schildersbedrijf Haarsma, Terschelling Techniek, Bakker Installaties, Lichttechniek Terschelling, Multimate Terschelling, EP:Ruijg, ZET AN, de Schylger Vakwinkel en stichting Duurzame Buurtschappen Terschelling. “Het is een mooi initiatief van de gemeente om met relatief kleine aanpassingen aan de woning het energieverbruik op het eiland te beperken”, zegt Iemke Ruijg van Multimate Terschelling. Daar is René de Beer van ZET AN het helemaal mee eens. “Het geeft een zetje in de goede richting om het stroomgebruik omlaag te brengen.” Ook Colin de Beer van Lichttechniek Terschelling vindt het een goed idee. “Dit kan net het extra duwtje geven om iets te gaan doen aan verduurzaming.” Johan Haarsma van Schildersbedrijf Haarsma noemt de actie “een goede impuls om de eilanders over de streep te trekken om toch die energiebesparende maatregel door te zetten.” Ook Willem Hendrik Ruijg van EP:Ruijg is enthousiast. “Zo kan iedereen op Terschelling een aanzet doen tot een duurzamere huishouding, met als gevolg niet alleen een duurzamere samenleving, maar ook een aanzienlijk lagere energierekening.”

Energievoucher voor alle huurders
Ook eilanders die een woning huren op Terschelling komen in aanmerking voor een energievoucher ter waarde van 80 euro, vergezeld van een informatief boekje over energiebesparing. Huurt u bij de woningstichting, dan heeft u dit pakketje in uw brievenbus gekregen. Particuliere huurder kunnen een een mailtje naar de gemeente sturen om dit boekje te ontvangen. Natuurlijk: wanneer u huurt, is de verhuurder verantwoordelijk voor grote maatregelen zoals woningisolatie en zonnepanelen. Maar als huurder kunt u ook zelf actie ondernemen om uw woning duurzamer te maken en uw energierekening omlaag te brengen. En dat hoeft echt niet ingewikkeld te zijn.

Zo kun je al aanzienlijk besparen door - bijvoorbeeld - gebruik te maken van radiatorfolie, door het isoleren van leidingen of bijvoorbeeld het vervangen van de lampen in huis door LED-lampen. Ook kan de waardebon een mooie stimulans zijn om bijvoorbeeld oud witgoed (zoals de koelkast of wasmachine) in te ruilen voor een zuiniger exemplaar.

Deel: