Zonnepark Hee 2  Doe mee

De uitbreiding van ons zonnepark met Hee 2 omvat een tweede Veldsysteem van 1044 PV panelen die aan de westzijde van het huidige veld geplaatst worden in Oost-West opstelling. De panelen hebben elk een vermogen van 370 Wp, dus een totaal vermogen van 386.000 Wp. Dit zou tot een productie van ca 380.000 kWh moeten leiden. Daarmnee kunnen we ruim 100 huishoudens van stroom voorzien!
Samen leveren Hee 1 en Hee 2 straks 800.000 kWh op. Dit betekent een vermindering in CO2 uitstoot van maar liefst 368 ton per jaar. Sinds de oprichting in mei 2018 hebben we met Hee 1 al ruim 530 ton CO2 bespaard! Zo dragen we mooi bij aan de doelstelling van de gemeente om in 2023 49% minder CO2 uit te stoten.

Duurzaam Investeren

De uitbreiding van Zonnepark Hee is in volle gang. We hebben hiervoor een nieuwe BV opgericht, getiteld Zonnepark Hee Fase 2. De bouw van Hee 2 start in februari 2021. Om het park te kunnen realiseren hadden we €246.000 nodig. We hebben die door middels van een crowdfunding campagne begin december 2020 samen met onze leden opgehaald.

Start bouw Zonnepark Hee 2

We zullen naar verwachting dan in het februari 2021 starten met de aanleg van het zonnepark. Dan kunnen we zo snel mogelijk profiteren van de eerste voorjaarszon! We houden je in de tussentijd van de ontwikkelingen op de hoogte via deze website en onze nieuwsbrief, dus meld je aan! Heb je een andere vraag, mail dan naar info@terschellingenergie.nl

Doe mee

Doe mee met Hee 2

De leden van Terschelling Energie hebben begin december 2020 samen €246.000 geïnvesteerd in Zonnepark Hee 2. De financiering van het tweede energieproject van de eilander energiecoöperatie moest gerealiseerd worden door de verkoop van 820 obligaties.

Zonnestroom

Straks zal de stroom van het hele zonnepark Hee 1 en Hee 2 verkocht worden aan Energie VanOns. Klanten van Terschelling Energie krijgen 100% lokale groene stroom van Energie VanOns, waarvan nu een deel dus ook Terschellinger zonnestroom is. Samen leveren Hee 1 en Hee 2 straks 800.000 kWh op. Dit betekent een vermindering in CO2 uitstoot van maar liefst 368 ton per jaar. Daarmee dragen we bij aan de doelstelling van Terschelling om in 2023 49% minder CO2 uit te stoten.

Wil je ook nog meedoen?

Als lid kun je nog investeren door je in te schrijven op de reservelijst via de website van Duurzaam Investeren. Lees hieronder vast alle informatie over de obligatielening in het IM.

Nog geen lid?

Voor slechts €50 (meer mag ook) koop je een aandeel in onze cooperatie en ben je lid van Terschelling Energie. Je praat mee over onze duurzame plannen tijdens de ALV en profiteert van investeringsprojecten zoals Hee 2. Ga naar onze aanmeldpagina, schrijf je in en maak na bevestiging direct het bedrag over. Je kunt direct meedoen met Hee 2!

Stap over op lokaal opgewekte groene stroom. Word klant van Energie VanOns.

Overstappen

Investeer in een duurzamer Terschelling. Word lid van Terschelling Energie.

Word lid