Isolatie Maand

Isoleren loont!

De Terschellinger Duurzame Huizenroute op 12 november is de aftrap van de Isolatie Maand. Van 12 november tot en met 12 december geven we tips over isolatie en gasbesparing. Deze maand starten ook de Warm Wonen Weken van het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket. Tijdens de Warm Wonen Weken (die tot 28 febr. 2017 duren!) kunnen woningbezitters gebruik maken van 10% offfertekorting op de isolatiemaatregelen, zoals dak-, vloer-, bodem,- gevel,-, spouwmuurisolatie en het vervangen van glas. Er zijn verschillende Terschellinger installatiebedrijven aangesloten bij het bouwloket!

Drie van de vier woningen in Nederland (ook op Terschelling!) zijn nog niet goed geïsoleerd. Dat is een gemiste kans voor comfortabel wonen, een lagere energierekening en het klimaat. Wat kun jij doen om de isolatie van je huis te verbeteren? Een eengezinswoning zonder isolatie verliest veel warmte via de ramen, gevel, het dak en de vloer en verbruikt per jaar maar liefst 3300 m3 gas voor verwarming. Een vergelijkbaar goed geïsoleerd huis heeft maar 600 m3 gas nodig voor verwarming. Dat scheelt 1700 euro per jaar! Investeren in woningisolatie loont. Spouwmuurisolatie geeft hetzelfde rendement als een spaarrekening met 11 procent rente. Ook andere soorten isolatie hebben een goed rendement: dakisolatie (8 procent), vloerisolatie (7 procent) en dubbel glas (5 procent).

De landelijke subsidieregeling ‘energiebesparing eigen huis’ maakt het bovendien mogelijk om circa 20% van de geïnvesteerde kosten terug te vragen bij de Rijksoverheid. Om in aanmerking te komen voor de subsidie moeten er minimaal twee energiebesparende maatregelen worden toegepast. Ook de gemeente Terschelling heeft een potje voor particulieren die de woning gaan isoleren. Kijk voor alle subsidiemogelijkheden op het gemeentelijk energieloket.

Op 23 november vindt een Overstap Avond plaats in de Groene Weide tijdens de Tafel van Oost. Medewerkers van TE en Vandebron zijn aanwezig om informatie te geven over Terschelling Energie en helpen je snel en eenvoudig overstappen. Scheelt meestal flink in het huishoudgeld en levert Terschelling ook wat op! Reserveer via hessel@hessel.nl of bel de Groene Weide op tel. 0562-448459. Mocht je die avond missen, dan kun je ons vinden op de Midwintermarkt op 28 december in Midsland van 15.00-20.00 uur. Maar online overstappen kan heel makkelijk of maak een afspraak via info@terschellingenergie.nl

Deel: