Zonnedak van 'De Kudde van Terschelling' in productie

vanaf begin augustus 2024

Dankzij de investeringen van 15 leden/buren hebben wij de 178 panelen die nu op het dak van de stal aan het Zedjespad 2, ter waarde van €76.000, kunnen financieren. Deze panelen hebben gezamenlijk een maximaal vermogen van 75.650 Wattpiek waardoor ze, dankzij het hoge aantal gemiddelde zonne-uren op Terschelling, ongeveer 75.000 kWh gaan opleveren. Dit is genoeg stroom voor gemiddeld 30 huishoudens.

Wij danken Wietse van Deelen en Laura van Leeuwen van De Kudde van Terschelling voor het beschikbaar stellen van hun dak en natuurlijk onze leden die dit project mede mogelijk gemaakt hebben.

Voor Terschelling Energie is dit het 2e SCE (Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking) project. Het eerste was op het dak van Loonbedrijf en Grondverzet Trip Hek. Naast deze twee daken beheert Terschelling Energie ook de twee zonneparken op Hee. In totaal heeft onze coöperatie nu bijna 3.000 panelen gelegd, die jaarlijks bijna 1.000 MWh opwekken. Hiermee kunnen wij nu 400 huishoudens op Terschelling van stroom voorzien.

Wil jij ook echte groene stroom, opgewekt op Terschelling? Wordt dan klant van Energie VanOns via deze link. Heb jij een groot dak dat je beschikbaar wilt stellen voor een soortgelijk project? Neem dan contact met ons op via mail: info@terschellingenergie.nl.

Deel: