Gemeente deelt energievoucher t.w.v. €80 uit

Om huiseigenaren te helpen om de woning energiezuiniger te maken, deelt de gemeente een energievoucher van 80 euro uit.

Hiermee krijgen huiseigenaren bij een aantal eilander ondernemers korting op bijvoorbeeld radiatorfolie, dubbel glas, ledlampen en bij de aanschaf van energiezuiniger apparaten. Ook is het mogelijk de korting te gebruiken voor een energiescan. Op dinsdag 29 september reikte wethouder Sietze Haringa de eerste voucher uit aan de bewoners van Hoofdweg 10 in West-Terschelling.

Huiseigenaren ontvangen een boekje waarin allerlei tips staan. De energievoucher zit bij dit boekje, is alleen geldig voor het betreffende adres en wordt maar één keer verstrekt. Naast deze kortingsactie werkt de gemeente ook aan een subsidieregeling voor het nemen van grotere duurzame maatregelen aan woningen, waarbij het subsidiebedrag hoger wordt als bewoners samen verduurzamen.

Deelnemende bedrijven
De energievoucher kan bij negen bedrijven worden ingeleverd: Mast Installaties, Schildersbedrijf Haarsma, Terschelling Techniek, Bakker Installaties, Lichttechniek Terschelling, Multimate Terschelling, EP:Ruijg, ZET AN en de Schylger Vakwinkel. Zij zijn herkenbaar aan de posters en displays met ‘Samen Duurzaam Terschelling’.

Samen Duurzaam Terschelling
Op Terschelling zijn huishoudens verantwoordelijk voor 39% van het totale energieverbruik. Als huizen beter geïsoleerd zijn, dan wordt er minder energie verbruikt. De Waddeneilanden willen graag een bijdrage leveren aan de klimaatuitdagingen en tegelijk zorgen voor een eigen energie- en watervoorziening. Op Terschelling is het doel om in 2023 47% minder CO2 uit te stoten dan in 2016. Om dit samen met ondernemers en bewoners voor elkaar te krijgen, heeft de gemeente een uitvoeringsprogramma gemaakt met stappen voor eilanders die haalbaar en betaalbaar zijn. De gemeente ondersteunt en helpt waar mogelijk. Dit doel kan alleen samen worden bereikt. Samen duurzaam.

Groene Stroom van Terschelling
De makkelijkste stap naar CO2 reductie is overstappen naar een groene energieleverancier. Laat je niet foppen door mooie praatjes en reclames van Vattenfall (NUON), EnergieDirect of Essent. Ze doen vast hun best, maar staan laag genoteerd de Wiselist, de duurzame leverancierslijst. Degene die wel hoog scoort is onze partner Energie VanOns. Samen met hen bieden we echt groene, lokaal opgewekte stroom aan! Stap nu over op lokale groene stroom van Terschelling Energie VanOns en het begin is snel gemaakt.

Meer informatie over de verduurzaming van je huis?

Neem contact op met Dirk Lintmeijer, de energiecoach van de gemeente, via energiecoach@terschelling.nl.

Deel: