Eerste rendement van het zonnedak Trip-Hek

Alweer bijna een jaar geleden brachten we het nieuws naar buiten dat het eerste zonnedak van Terschelling Energie op het bedrijfsgebouw van loonbedrijf Trip-Hek zou komen. Beide eigenaren Henk Trip en Kille Hek en het bestuur van TE Jelle Cupido en Floor Lagerweij tekenden hiervoor de akte van opstal.

Inmiddels liggen er sinds eind vorig jaar 174 zonnepanelen op het dak van Trip Hek. Vlak voor de kerstdagen zijn ze geplaatst door Zonnestroom Terschelling. Een tweede mijlpaal naast Zonnepark Hee dat al jaarlijks ruim 800.000 kWh Terschellinger stroom opwekt.

Mooi resultaat
Uiteraard moet het echte zonne-uren seizoen nog van start gaan, maar naar verwachting zal dit zonnedak bij Trip Hek jaarlijks ca.70.000 kWh extra op gaan leveren. Uit de eerste energierapporten sinds de plaatsing blijkt dat er al 17600 kWh is opgewekt. De coöperatie is dan ook positief over de te verwachten energiewinst tijdens de lente- en zomermaanden. “Wanneer je kijkt naar wat het nu al heeft opgeleverd in de wintermaanden, is dat een mooi resultaat te noemen. Als we een mooie zomer hebben gaan we de verwachtingen zeker waarmaken”, aldus Dirk Lintmeijer, bestuurslid van de coöperatie.

Eilander stroom
De opgewekte zonnestroom verkoopt de coöperatie aan Energie VanOns en wordt zo ook weer terug geleverd aan zowel klanten van Terschelling Energie als van Energie VanOns. Uiteraard geldt: hoe meer stroom van het eiland hoe beter! We nodigen eigenaren van grote daken die geïnteresseerd zijn in een samenwerking dan ook van harte uit zich te melden bij de coöperatie. We geven graag meer informatie over de mogelijkheden. Neem in dat geval contact met ons op via: bestuur@terschellingenergie.nl

Deel: