Duurzame plannen?

Leer van de successen en lessen van deze bewoners

Hoeveel kost het om mijn zolderdak te isoleren of welke soorten warmtepompen zijn er allemaal? Op de website van de Nationale Duurzame Huizen Route delen meer dan 2.200 enthousiaste huiseigenaren hun successen en leermomenten met deze en allerlei andere duurzame maatregelen. Zo kunnen mensen die ook willen verduurzamen, helemaal voorbereid aan de slag gaan met hun eigen woning. Heb jij al duurzame stappen gezet? Dan kan ook jij anderen op weg helpen door het delen van jouw verhaal. Bekijk voor meer informatie de website.

Ook gemeente Terschelling doet mee, meerdere eilander huiseigenaren hebben zich al aangemeld. Op de website van de Nationale Duurzame Huizen Route vind je allerlei soorten voorbeeldwoningen: van een appartement tot rijtjeshuis. Lees ervaringsverhalen, stel je vraag aan een van de huiseigenaren of plan een bezoek in op afspraak bij een deel van de woningen. Daarnaast organiseert de Duurzame Huizen Route het hele jaar door verschillende activiteiten om met anderen in contact te komen. Zo geven huiseigenaren in het voorjaar uitleg over specifieke thema’s en stellen zij in het najaar hun woning open voor bezoekers.

Help een ander op weg
Heb jij ervaring met het isoleren van jouw huis, een warmtepomp of een andere klimaatvriendelijke maatregel? Deel je verhaal en meld jouw woning aan als voorbeeld bij de Nationale Duurzame Huizen Route via de website.

Open dagen
Tijdens de open dagen 2 en 9 november van de Nationale Duurzame Huizen Route, gaan vele huizen open. Dé kans om op een laagdrempelige manier binnen te kijken bij (verschillende) duurzame huizen en van de ander meer te leren over energie besparen. Op het eiland of aan het vaste land.

Deel: