Culinair Waddenweken: Een feestmaand voor al het lekkers uit het waddengebied.
Samen met horecabedrijven en producenten werden tussen 21 oktober en 26 november 2023 de Culinaire Wadden Weken gevierd. Op Terschelling startten we al op 13 oktober in verband met de start van onze eilander herfstvakantie.
Lokale producenten en chefs werken jaarlijks samen om een unieke smaakbeleving te creëren. Dat is niet alleen goed voor de ondernemers en de regio maar ook voor het klimaat, vanwege de lagere ecologische foodprint van de lokale producten. Deelnemende chefs van Terschellinger restaurants en cateraars maken een speciaal gerecht of menu, dat ze exclusief tijdens de waddenweken serveren. De menu's bestaan uit hoofdzakelijk lokale ingrediënten en veel seizoensgroentes. Lokaal en duurzaam: dát zijn de kernwaardes van de Culinaire Wadden Weken.
Data van de Culinaire Wadden Weken 2024 zullen hier t.z.t. worden gecommuniceerd.