Doe mee met Hee

Obligatielening start 24 november

Terschellingers en eigenaren van zomerhuisjes kunnen meehelpen het eerste zonnepark van het eiland te realiseren door deel te nemen in de aanschaf van zonnepanelen. Onder het motto ’Doe mee met Hee’ wil Terschelling Energie de eilanders betrekken bij de financiering van haar eerste grote energieproject. Door middel van een obligatielening kunnen huidige en nieuwe leden van de coöperatie het park mede financieren. Tijdens informatieavonden op 23 en 30 november in de ET10 zal het bestuur van de coöperatie toelichting geven op de aanschaf van obligaties.

Een obligatie kost €300 per stuk, ongeveer de waarde van een zonnepaneel. De obligaties hebben een rente van 4%. Iedereen die een eigen stroomaansluiting op het eiland heeft en lid is van de cooperatie kan deelnemen. Op donderdag 23 november worden alle leden van de coöperatie als eerste geïnformeerd over de financiering, gevolgd door een tweede bijeenkomst voor alle geïnteresseerden op 30 november. De daadwerkelijke verkoop van obligaties start op vrijdag 24 november.

Zonnepark Hee moet straks minstens 120 huishoudens van zonnestroom gaan voorzien. Maar liefst 1500 zonnepanelen gaan ca. 400.000 kWh stroom leveren. De panelen worden geplaatst op het erf en de loodsen van Cor Langerak op Hee.

Meer informatie over Zonnepark Hee, klik hier.

Deel: