Eilander installateurs bundelen krachten

Vier gratis aandelen bij aanschaf van 12 zonnepanelen

Zes eilander installatiebedrijven bieden tijdens de Maand van de Zon een gezamenlijke kortingsactie. Schaf je tussen 8 september en 10 oktober 12 zonnepanelen aan bij een van de bedrijven, dan krijg je van die bedrijven vier aandelen van Terschelling Energie (TE) ter waarde van 200 euro. TE is erg blij met de gemeenschappelijke actie. Dirk-Jan van Schie, voorzitter van TE: “Door de krachten te bundelen kunnen we echt een beetje vaart maken met de verduurzaming van Terschelling.”

Zonnestroom Terschelling, Bakker installatie, Ruijg Installatie, Terschelling Techniek, Ben Pleijzier, Groenpand en Mast Installatie doen mee aan de aanbieding tijdens de campagnemaand. “We hopen natuurlijk de mensen die al een tijdje denken aan de aanschaf van PV hiermee een extra zetje te geven. Verduurzaming van ons eiland zit voor een belangrijk deel in energiebesparing in je eigen huis of bedrijf. En het opwekken van zoveel energie als je nodig hebt.”

Nul op de Meter

Naast deze actie kan iedereen met een eigen huis ook gebruik maken van de subsidie 'Nul op de meter' van de Provincie Friesland. De Provincie Fryslân (via SNN) stelt voor Friese woningeigenaren tot 9000 euro subsidie vrij, per huis! In totaal is er € 450.000 beschikbaar. Bij een NOM-woning zijn de inkomende en uitgaande energiestromen in balans. Dat betekent dat je geen energie meer 'inkoopt' bij het energiebedrijf en de meterstand op jaarbasis gelijk blijft.

Zonnecollectief Terschelling

De energie coöperatie hoopt dat veel mensen gebruik zullen maken van de aanbieding en van de subsidiemogelijkheden. Daarbij vragen ze mensen die meer opwekken dan ze zelf nodig hebben om de overtollige energie in het zonnecollectief van Terschelling te stoppen. Dit is een eilander energie marktplaats; wie meer energie opwekt dan verbruikt kan leveren aan anderen die geen energie opwekken. “De prijs die je van het zonnecollectief krijgt is veel hoger, dan als je terug levert aan je energieleverancier. En met al die beetjes zonnestroom die we in het zonnecollectief verzamelen, kunnen we weer andere Terschellinger huizen van stroom voorzien.”, aldus Van Schie.

In de Maand van de Zon zijn er ook acties bij de Blokker, Hema, EP Ruijg en Expert. De Maand van de Zon duurt van 8 sept. tot en met 10 oktober.

Deel: