Zonnepark Hee 

Het zonnepark Hee is de eerste Terschellinger energiebron van Terschelling Energie. Maar liefst 1500 zonnepanelen gaan ca. 400.000 kWh stroom leveren voor zo’n 120 huishoudens op Terschelling. De panelen worden in april door Groenleven geplaatst op drie grote schuren en het weiland van Cor Langerak in Hee. Op 5 mei lanceren we dan ons eerste eigen Terschellinger zonnepark en start de stroomverkoop via Vandebron!

Van plan tot opening

Nadat alle vergunningen voor de bouw van het zonnepark waren afgegeven en de subsidie van de Rijksoverheid was toegezegd, zijn we gestart met de financiering. Voor de realisatie van het park hadden we €477.000 nodig. We hebben daarom op die totale investering een obligatielening uitgeschreven van €180.000. Door middel van een obligatielening kon je als lid van TE het park mede financieren. Zo’n obligatie kostte €300 per stuk, ongeveer de waarde van een zonnepaneel. De obligaties hebben een rente van 4%. Het streefbedrag werd binnen enkele uren bereikt, een recordtijd! Vanaf vanaf begin maart is de grond bouwrijp gemaakt, het transformatorhuisje geplaatst en zijn de kabels naar de hoofdleiding gelegd. In april zijn de zonnepanelen op de daken en het land gelegd. De feestelijke opening vindt plaats op Bevrijdingsdag. Vanaf dan is de stroom te koop via onze website.

Was je net te laat voor de obligatielening, maar wil je graag een volgend energieproject steunen? Word lid van de cooperatie en we houden je op de hoogte van de ontwikkelingen!

Terschellinger zonnestroom

Stap over op goeie energie vandebron

Samen met Vandebron bieden we zonnestroom van Terschellingse bodem. Vanaf 5 mei 2018 nemen we Zonnepark Hee in bedrijf en kun je als klant stroom afnemen van de eerste Terschellinger energiebron. Met dit zonnepark dragen we een paneeltje bij aan het terugbrengen van de C02 uitstoot. Hoe meer duurzame bronnen, hoe sneller we van vervuilende kolencentrales en gas af kunnen. Word daarom ook klant en haal de Terschellinger zon in huis! Nieuwe klanten kunnen vanaf 5 mei op onze website overstappen op de bron 'Zonnepark Hee'. Vandebron sluit dan verder het energiecontract met je af.

100% lokaal opgewekt

Terschelling Energie werkt sinds de oprichting in februari 2016 samen met VandeBron. Zonnepark Hee zal alleen via TE bij Vandebron te kiezen zijn als energiebron. TE is wederverkoper van groene stroom, bemiddelaar tussen VdB en onafhankelijke Terschellinger zonnestroom producenten en producent/leverancier van zonnestroom aan Vandebron. Vandebron is uniek op de energiemarkt, omdat de consument zelf kan bepalen van welke producent hij stroom geleverd wil krijgen! Ze is geen handelaar in stroom, maar een makelaar die geen winst maakt op de geleverde stroom (hoe meer jij gebruikt, hoe meer de meeste energiebedrijven verdienen). Vandebron werkt met een vastrecht constructie als verdienmodel.

Waarom overstappen?

  • Het is goed voor het milieu. Door over te stappen naar een groene energieleverancier, draag je bij aan het uitbreiden van duurzame energiebronnen en het terugbrengen van fossiele (vervuilende) energiebronnen.
  • Het is goed voor je portemonee. Overstappen is niet duurder, vaak zelfs voordeliger!
  • Voor elke klant die wij aandragen, krijgt Terschelling Energie een bijdrage van Vandebron. Hiermee kan TE nieuwe energieporojecten opzetten. Zo blijft je geld op het eiland en verdwijnt niet in de zakken van een (grote) derde partij. Je dient bij het invullen van 'jouw gegevens' ook een actiecode in te vullen: TERSCHELLINGENERGIE. Op die manier ben je via ons klant bij Vandebron en maak je het eiland groener!
  • Je draagt bij aan het terugbrengen van de C02 uitstoot. In 2023 willen we op Terschelling onze totale C02 uitstoot halveren (van 30.000 ton terug naar 15.000 ton!). Door allemaal over te stappen op goeie energie, is dit doel eenvoudig gehaald.

Wil je ook groene stroom van Terschelling of een andere duurzame energiebron in de buurt? Vul online je jaarverbruik in en reken snel uit wat het je oplevert. Je krijgt na overstap altijd 14 dagen bedenktijd.

Door energie af te nemen via Terschelling Energie, doe je iets goeds. Voor het milieu, voor Terschelling en voor jezelf.

Overstappen

Ook jij kunt een bijdrage leveren aan duurzame energie op Terschelling. Word daarom lid van de Terschelling Energie.

Word lid