Word Lid

Als je een aandeel van Terschelling Energie koopt ben je automatisch lid van onze coöperatie.

Een coöperatie is een speciale ondernemingsvorm. Je kan lid worden van een coöperatie. Als lid van de coöperatie ben je mede-eigenaar, heb je stemrecht en kun je via de algemene ledenvergadering invloed uitoefenen op het beleid van de coöperatie. De coöperatie kan namens alle aangesloten leden overeenkomsten sluiten. Zo kan een coöperatie bijvoorbeeld investeren in zonnepanelen. Ook kan een coöperatie besluiten te investeren in een biomassa-installatie.

Omdat de coöperatie kiest voor duurzame energie zullen steeds meer energieproducenten het produceren van duurzame energie aantrekkelijk gaan vinden. Zo helpt Terschelling Energie mee om sneller de omslag naar 100% duurzaamheid te gaan maken. De coöperatie is dus voor en door Terschelling.

Jij kunt ook een bijdrage leveren. Word daarom lid van Terschelling Energie.

De contributie bedraagt €0 per jaar. Je moet wel een aandeel kopen om lid te worden. Een aandeel kost €50. Je kunt ook meerdere aandelen kopen om het goede doel te steunen. Dit gaat volgens het principe 'one man one vote', elke aandeelhouder heeft één stem op de algemene ledenvergadering. Over de aandelen kan winst worden uitgekeerd. Om aandeelhouder te mogen worden moet je wel meerderjarig zijn.

Exclusiviteit

De naam zegt het al, Terschelling Energie, dus je kunt alleen lid worden als je een economische of maatschappelijke binding met het eiland (Terschelling) hebt.

Ja, ik word graag lid.

Vul het onderstaande formulier in dan ontvangt u zo snel als mogelijk een reactie van ons.