Waarom lid worden?

Word nu lid van Terschelling Energie en maak Terschelling groener.

Als lid van de coöperatie bepaal je mede hoe we Terschelling gaan verduurzamen. Je bent namelijk mede-eigenaar en hebt stemrecht. Tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering beslissen we samen de koers van de coöperatie. Iedereen met een stroomaansluiting op Terschelling mag lid worden. Zo houden we het heft in eigen hand. De coöperatie is dus voor en door Terschelling. Omdat de coöperatie kiest voor duurzame energie zullen steeds meer energieproducenten het opwekken van duurzame energie aantrekkelijk gaan vinden. Zo helpt Terschelling Energie mee om sneller de omslag naar 100% duurzaamheid te gaan maken.

Leden betalen geen contributie, maar kopen een aandeel.

De contributie bedraagt €0 per jaar. Je moet wel een aandeel kopen om lid te worden. Een aandeel kost eenmalig €50. Je kunt ook meerdere aandelen kopen om het goede doel te steunen. Met dat geld kunnen we meer duurzame projecten ontwikkelen. Eke aandeelhouder heeft één stem op de algemene ledenvergadering. Meer aandelen, zijn niet meer stemmen. Maar over de aandelen kan wel winst worden uitgekeerd. Als lid kun je bovendien als eerste meedoen aan de financiering van nieuwe projecten, zoals de obligatielening van Zonnepark Hee. Wil je meer weten of over onze energieprojecten? klik hier

Voor Terschelling, door Terschelling

De naam zegt het al, Terschelling Energie, is van Terschelling. Je kunt alleen lid worden als je een stroomaansluiting op het eiland (Terschelling) hebt. Wil je stroom afnemen via Terschelling Energie? Dat kan iedereen doen, badgast of bewoner, iedereen kan klant worden via TE. Kijk op Overstappen voor al onze bronnen.

Klik hier en word nu lid.