Vandebron Zonnecollectief

Vandebron heeft besloten om alle huishoudens vanaf 1 maart 2018 samen te voegen op één landelijk Vandebron Zonnecollectief. Natuurlijk vinden we het als Terschellinger cooperatie jammer dat daarmee een eigen Terschellinger Zonnecollectief verdwijnt, maar we begrijpen ook dat al die lokale collectieven wel erg bewerkelijk zijn. De voorwaarden blijven hetzelfde en de overzetting is voor alle klanten van het Terschellinger Zonnecollectief automatisch geregeld.

Alles blijft verder hetzelfde
Uiteraard zorgt Vanderbon ervoor dat er verder niets voor onze klanten verandert: je blijft goeie zonne-energie ontvangen en hetzelfde betalen. Dit betekent dat je tarieven niet zullen wijzigen. Ook de voorwaarden van je contract blijven gelijk.

Goeie energie van het Vandebron Zonnecollectief
Het Vandebron Zonnecollectief koppelt huishoudens in Nederland aan elkaar die zonne-energie opwekken en aan huishoudens met een laag energieverbruik. Zo vullen we het tekort van de één aan met de overproductie van de ander. Samen maken we optimaal gebruik van de goeie energie van de zon!

Heb je zonne-energie over?

Als je op jaarbasis meer zonne-energie opwekt dan je zelf verbruikt, koopt Vandebron deze elektriciteit van je over voor 10,5 ct per kWh (incl. BTW). Via het Zonnecollectief verkopen we je zonne-energie aan huishoudens uit het collectief met een laag energieverbruik. Als beloning krijg je bovendien 50% korting op je vaste leveringskosten aan Vandebron.

Wil je zonne-energie kopen?

Alle deelnemers aan het Zonnecollectief krijgen standaard 50% korting op de vaste leveringskosten aan Vandebron. Het afnemen van zonne-energie via het Zonnecollectief is iets duurder dan via onze normale energiebronnen. Dit betekent dat vooral huishoudens met een laag elektriciteitsverbruik voordeliger uit zijn door energie af te nemen via het Zonnecollectief.